a magyar amerikaifutball blogja

Hungarian Football

Hungarian Football

Divízió I - küzdelem a megmaradt egy rájátszáshelyért, frissített verzió

2019. május 20. - hungarianfootball

Miután tegnap megírtuk a Divízió I lehetséges szcenárióit, ma jött a Versenybizottság határozata, hogy az egy hónapja elmaradt Gladiators-Cowbells 2 mérkőzést június 23-án bepótolják, és ez alapjaiban változtatja meg a lehetséges kimeneteleket. Lássuk tehát.

Kezdjük rögtön azzal, hogy a helyzet igen komplikált is tud lenni: van rá esély, hogy mind a négy csapat 3-3-as mérleggel fog végezni, melyhez a Tigers két veresége és a Gladiators két győzelme szükséges, melyből az egyiknek a Cowbells ellen kell történnie.

De akkor menjünk vissza az egyszerű esetekre:

  • ha a Tigers nyer a Cowbells ellen, ők a befutók
  • ha a Cowbells 2 mindkét meccsét megnyeri, ők a befutók
  • ha a Cowbells 2 csak a Tigers ellen nyer, a Gladiators ellen viszont nem, akkor a Tigers a Titans elleni sikerrel be tud jutni a rájátszásra

Ha ez nem valósul meg, azaz a Cowbells 2 nyer a Tigers ellen, de veszít a Gladiators ellen, valamint a Tigers veszít a Titans ellen is, akkor a Titans, a Cowbells 2 és a Tigers egyaránt 3-3 győzelmet fog tudni felmutatni.

  • ha a Gladiators megnyeri mindkét további meccsét a nyugati csapatok ellen, 4 győzelme lesz, és ők jutnak a rájátszásba
  • ha a Gladiators mindkét nyugati csapat ellen veszít, 2 győzelemmel zár és a fenti hármas holtverseny dönt a továbbjutókról. Mivel a Cowbells 2 mind a Titans, mind a Tigers ellen nyer ebben a szcenárióban, ők a továbbjutók
  • És ha a Gladiators egyet nyer meg ebből a két meccsből, akkor ők is 3 győzelemmel zárnak, és jön a négyes holtverseny. Ebben a Cowbells 2 és a Titans 2-2, a Tigers és a Gladiators 1-1 győzelmet tudna felmutatni, és mivel a Cowbells nyert a Titans ellen, a négyes holtversenyben is ők lennének az elsők

Összegezve tehát pontkülönbség sehol sem játszik szerepet a helyezések megállapításában. A Titans továbbra is biztos nem juthat a rájátszásba, a Gladiatorsnak kell mindhárom győzelem, valamint a Tigers és a Cowbells 2 meccseinek megfelelő eredménye is.

Összesen 32-féle végeredmény jöhet létre, 20 esetben a Tigers, 11 esetben a Cowbells, 1 esetben a Gladiators jut a rájátszásba.

Hibázásnak és nehezen érthető magyarázatoknak helye van.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4014839078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása