a magyar amerikaifutball blogja

Hungarian Football

Hungarian Football

HFL "playoff picture" a 2. forduló után

2021. május 22. - hungarianfootball

Lement a HFL kétharmada, a héten egy mérkőzést játszottak le, ám ez is sokat segített az alapszakasz végét érintő számolgatásokban. A Fehérvár után a Wolves is biztos résztvevője lesz a középszakasznak, és mivel a maradék két csapat egymással mérkőzik meg az utolsó fordulóban, nincs is óriási számolgatásra szükség. Azért, hogy tisztába tegyük a kimeneteleket, megnézzük tüzetesebben.

playoffs_hfl2.png

Május 30. Cowbells-Sharks

A képlet egyszerű: ha a Győr nyer, ők jutnak tovább, és a fővárosiaknak 0-3-mal zárul az idei HFL. Ha a Cowbells nyer legalább 12 ponttal, akkor viszont a győriek esnek ki, és a Kolomposok folytatják a középszakaszban. Ha pedig 12 pontnál kisebb Cowbells sikert látunk, akkor érdekes szituáció alakul ki. Ekkor ugyanis egy hetet kell várni, hogy melyikük folytathatja: ha az utolsó mérkőzésen a Wolves nyer, akkor ők a Cowbellst viszik magukkal, ha az Enthroners, akkor ők viszont a Cápákat. (Ennek az az oka, hogy Wolves győzelem esetén a Cowbells és a Sharks áll majd holtversenyben, ahol a Cowbells lenne a jobb, Enthroners győzelem esetén viszont körbeverés alakulna ki, és ott a három érintett csapat pontarányát tekintve a Cowbells lenne a leggyengébb, ha 12-nél kevesebb ponttal győznek. A 12 pontos határ pedig a +7 és a -17 közti 24 pont lefelezéséből jön ki.)

Június 5. Enthroners-Wolves

A fentiek alapján a mérkőzés a két már továbbjutott csapat tekintetében nem játszik különösebben fontos szerepet a továbbjutás, legfeljebb az alapszakasz-sorrend szempontjából, illetve ugye 1-11 pontos Cowbells siker esetén ez a meccs dönt arról, hogy ki jönne velük a középszakaszba. (Hiszen a Wolves számára a legrosszabb forgatókönyv esetén, a hármas holtversenyben sem eshetnek ki a +10-es pontkülönbségüknek hála, hisz ez a három érintett csapat tekintetében már nem változhat.)  Ettől eltekintve ez a meccs egyfajta 0. forduló lesz a középszakaszból, és mivel ott összesen 3 meccset rendeznek, minden mérkőzés számít. Ha például a Cowbells nyer 30-án, majd a Wolves is 5-én, akkor a fehérváriak és a Farkasok is a Cowbells előtt állnak majd 1 győzelemmel plusz egyelőre az egymás ellenivel is. Ha a Sharks és az Enthroners nyer majd, akkor a Fehérvár 3-0-val, a Győr 2-1-gyel áll, a Wolves pedig 1-2-vel és mindkét csapat ellen rossz egymás elleni eredménnyel találják szembe magukat. Ha viszont a Cowbells és az Enthroners nyer, akkor a Koronázók 2 meccs előnnyel állnak a másik két bejutóval szemben, akik közül mindkettő biztosan nem nyerhet 2 meccset, így a HFL címvédője máris kvalifikálhatja magát a Hungarian Bowl-ra. Ha a Wolves és a Sharks nyer, akkor meg a három tobávvjutó csapat egyenlő ponttal fog állni, és a középszakaszt majdhogynem tiszta lappal lehet kezdeni. Szóval a június beköszöntével már a Hidegkuti Stadion felé lehet kacsintgatni.

tabella_hfl.png

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1216568838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása