a magyar amerikaifutball blogja

Hungarian Football

Hungarian Football

Divízió I playoff picture a "4. forduló" után

2021. június 06. - hungarianfootball

Véghajrájához közeledik a Divízió I alapszakasza, így gyorsan átszámoljuk, hogy mi is az elődöntőbe jutás esélye egyes csapatok esetén.

tabella_div1.png

A bajnokságból lement ugyan 4 forduló, és már csak 1 forduló van hátra (a június 19-20-i hétvégén), ám két meccs is elmaradt korábban, így a Gladiators-Cowbells 2 június 13-án, a Heroes-Sparks június 27-én kerül megrendezésre.

Nyugat

A héten a Cowbells 2 legyőzte a Crushers csapatát, így matematikailag is biztossá vált számukra az elődöntő, sőt az is, hogy ott a nyugat első kiemeltjeként játszanak, köszönhetően annak, hogy a csoporton belül mindhárom ellenfél ellen nyertek. Így az elődöntőben a keleti 2. helyezettet láthatják vendégül, mely könnyen elképzelhető, hogy épp az a Gladiators lesz, aki ellen az április elején elmaradt meccset pótolják; ráadásul az utolsó fordulóban a keleti első Miskolc ellen melegíthetnek az elődöntőre.

A második helyért komoly csata alakult ki, az egyaránt 2-2-vel álló Titans és a Crushers között. Mivel a szezon első meccsén áprilisban a Titans nyerni tudott a szombathelyiek ellen, holtverseny esetén ők állnak jobb helyen, így a Crushers csak akkor tud bejutni az elődöntőbe, ha nyernek a Sparks ellen és a Titans kikap az eddig nyeretlen VSD Rangers otthonában (akik biztos az utolsó helyen végeznek a csoportban).

1. hely: Cowbells 2

2. hely:

  • Titans (ha nyer a Rangers ellen VAGY a Crushers kikap a Sparks-tól)
  • vagy Crushers (ha nyer a Sparks ellen ÉS a Titans kikap a Rangers-től)

Kelet

Keleten már május 9-én biztossá vált a Miskolc rájátszásba jutása, miután megnyerték mindhárom addigi meccsüket (miközben volt 1-2 olyan magyar csapat, aki be se mutatkozott még). Azóta a csoportgyőzelem is biztosított, úgyhogy hátradőlve várhatják a nyugati első Cowbells 2 elleni csatát, készülve az elődöntőre.

A másik három csapat egyaránt 3 meccset játszott csak eddig. Ha a Gladiators nyer bármelyik meccsén (Cowbells 2 hazai, Heroes vendég), övék a 2. hely, köszönhetően a Sparks elleni egymás elleni győzelemnek – de az is elég nekik, ha a Sparks bármelyik meccsén (Crushers hazai vagy Heroes vendég) vereséget szenved. A Sparks csak akkor érhet oda a 2. helyre, ha ez nem történik meg, két Gladiators L és kér Sparks W kell nekik az elődöntőhöz.

A nyeretlen Heroes itt is kiszállt már a versengésből, nekik az a megtiszteltetés jutott csupán, hogy a két keleti versengő ellen játszhatnak. A Heroes pedig akkor jut be a playoffba, ha megnyeri mindkét meccsét, és a Gladiators veszít a Cowbells 2 ellen, a Sparks-Creshers végeredménytől függetlenül.

1. hely: Miskolc

2. hely:

  • Gladiators (ha nyer bármelyik meccsén VAGY (a Sparks nyer a Heroes ellen ÉS veszít a Crushers ellen)
  • vagy Sparks (ha nyer mindkét meccsén ÉS a Gladiators kikap mindkét meccsén)
  • vagy Heroes (ha nyer mindkét meccsén ÉS a Gladiators kikap a Cowbells 2 ellen is)

 playoffs_d1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8916583950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása