a magyar amerikaifutball blogja

Hungarian Football

Hungarian Football

HFL, Divízió I és Divízió II playoff picture a célegyenes előtti kanyarban

2021. június 14. - hungarianfootball

Itt a június, és a legtöbb csapatnak már csak 1 meccse van hátra az alapszakaszból, így kezdenek kialakulni a rájátszások párosításai. Most gyorsan összefoglaljuk, ki milyen helyzetben van, és a héten miben leszünk okosabbak.

HFL

A Maker's Mark HFL alapszakaszából 2 mérkőzés van hátra. A Fehérvár Enthroners már biztosan megnyerte az alapszakaszt, és várhatja Hungarian Bowl-beli ellenfelét. A másik két csapat a héten kvázi wild card csatát vív egymással: ha a Győr Sharks nyer, ők lesznek a Koronázók ellenfelei. Ha a Budapest Wolves nyert 7+ ponttal, akkor övék biztosan a 2. hely. A Farkasok 1-7 pontos győzelme esetén még az utolsó fordulóra is maradnának izgalmak.

A Budapest Wolves – Győr Sharks mérkőzést ezen a héten szombaton rendezik.

tabella_hfl_4.png

Divízió I

A TD Store Divízió I keleti csoportjában a Miskolc Football már egy ideje biztos csoportgyőztes, és a hétvégi győzelmével a DEAC Gladiators biztos második helyezett, így a két elődöntős csapat kiléte már ismert, itt már csak a 3-4. helyezésért lehet harcolni.

A Divízió I nyugati csoportját már megnyerte a Budapest Cowbells 2, így a hétvégi mérkőzés visszavágóját rendezik majd az elődöntőben. A másik helyért még megy a versenyfutás: a Budapest Titans áll a 2. helyen, így ha az eddig nyeretlen Rangers ellen nyerni tudnak, övék a megmaradt rájátszás-hely. A Szombathely Crushers akkor csípheti el az elődöntőt, ha az utolsó fordulóban nyerni tudnak Dabasban, és a Titans vereséget szenved.

A Divízió I teljes utolsó, 5. fordulója ezen a hétvégén esedékes (az elmaradt Heroes – Sparks meccset utána pótolják be).

tabella_div1_1.png

Divízió II

A Redda Futár Divízió II nyugati csoportját a Kaposvár visszalépésével megnyerte a Budapest Wolves 2, akik most már le is játszották az utolsó alapszakasz-meccsüket, és veretlenül várhatják az elődöntőbeli ellenfelüket. A második helyért a Pécs Legioners és a Tatabánya Mustangs fut versenyt, akik jövő héten egymás ellen dönthetik el, hogy ki érdemli meg a rájátszást, így itt is egy kvázi wild card meccsel zárul az alapszakasz.

A keleti csoportban még nincs biztos rájátszás-résztvevő, de ez nem feltétlenül marad így sokáig: ha a CFS Guardians a hétvégén legyőzi a Dunaújváros Gorillaz csapatát, a szegedi csapat és az Újpest Bulldogs egyaránt bejut az elődöntőbe, és a két csapat az utolsó fordulóban egymás ellen dönthet az első kiemelésről és a hazai pálya előnyéről. Ha a Gorillaz nyer ezen a hétvégén, akkor az utolsó fordulóban felfokozódnak az izgalmak, és elő kell venni a négyzetrácsos papírt és a zsebszámológépet, mert adott esetben hármas holtverseny, körbeverés, és bármelyik csapat kiesése is megtörténhet.

A keleti csoport kulcsmeccse, a Gozillaz – Guardians ezen a héten, vasárnap kerül megrendezésre. A nyugati csoport "wild card" találkozója jövő héten, 26-án lesz esedékes. A keleti csoport utolsó fordulója a július 3-4-i hétvégére van kiírva.

tabella_div2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6416593562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása