a magyar amerikaifutball blogja

Hungarian Football

Hungarian Football

"Playoff" picture - a HFL alapszakasz felénél

2021. május 16. - hungarianfootball

Lement a Maker's Mark HFL alapszakaszának fele (ez ugye idén 6 meccsből 3-as jelent), bemutatkozott minden csapat, és mi egyből számolgatásba is kezdtünk. Mivel csak 3 meccs van hátra, nincs is olyan sok opció.

playoffs_hfl.png

Fehérvár Enthroners (2-0)

  • Eddigi mérkőzések: Sharks (W 35-14), Cowbells (W 20-0)
  • Hátralévő mérkőzés: Wolves

A legjobb helyzetben az Enthroners van: két győzelmével biztosan ott lesz a középszakasz legjobb 3 csapata között. Ha nyernek, biztos nyerik az első kört, ha kikapnak a Farkasoktól, és a Wolves nyer a Cowbells ellen is, akkor a Wolves lesz az alapszakasz első helyezettje, de ez igazából mindegy is a Koronázók számára, mert negyedikek nem lehetnek. Ami motiváció lehet, egyrészt hogy minden meccsen nyerjenek, hogy a középszakaszra 3 győzelmet vigyenek magukkal (ami után fél lábbal már a döntőben érezhetik magukat), másrészt pedig a Wolves elleni győzelem a Farkasok további esélyeit rombolhatják. Mivel ez az alapszakasz utolsó meccse, mire odáig eljutunk, sokat tisztul a kép.

Győr Sharks (1-1)

  • Eddigi mérkőzések: Enthroners (L 14-35), Wolves (W 35-28)
  • Hátralévő mérkőzés: Cowbells

A győriek helyzete is megnyugtatónak mondható: egy Cowbells elleni győzelem biztos középszakaszt ér (szinte biztosan 2. hellyel). De ha a jövő héten a Cowbells győz a Wolves ellen, akkor is biztos a középszakasz. Ha viszont a Wolves nyer a Cowbells ellen és a Cowbells nyer a Sharks ellen, még mindig bejuthatnak a középszakaszba: ha az Enthroners nyer a Wolves ellen, akkor a Wolves-Cowbells-Sharks hármas körbeveri egymást, és pontkülönbség dönt, azaz egy szűk Cowbells elleni vereség is beleférhet (hogy mennyire szűk, az jövő héten derülne ki). Viszont ezen az ágon ha a Wolves megveri a fehérváriakat, akkor a Sharks marad le a HFL folytatásáról.

Budapest Wolves (0-1)

  • Eddigi mérkőzés: Sharks (L 28-35)
  • Hátralévő mérkőzések: Cowbells, Enthroners

A Wolves borzasztó helyzetbe sodorta magát a győri (nyúli) vereséggel, egyetlen meccs után egyből a kiesés szélére sodródtak. Ennek oka, hogy két meccs van hátra, és a Sharks ellen kvázi másfél győzelem hátrányban vannak - így tulajdonképpen nem is a győrieket, hanem a velük azonos mérlegű Cowbellst kell mindenképp maguk mögött tudni. Ehhez kaptak némi segítséget is a Fehérvártól, így viszont a Wolves számára egyértelmű win-or-die mérkőzés következik: ha a Cowbells ellen nem sikerül nyerni, akkor a Wolves biztosan utolsó helyen végez az idei HFL-ben. Egy győzelemmel azonban nagyrészt kihúznák magukat a slamasztikából. 7+ pontos győzelem esetén biztosan nem eshetnek ki (hisz egy esetlegen körbeverés során nem lehetnek utolsók), 1-7 pontos győzelem esetén nézhetik majd a Cowbells-Sharks meccs eredményét, és rossz esetben rákényszerülnek a Fehérvár ellen a győzelemre. Mindenesetre az Enthroners elleni meccs gyakorlatilag nem számít a középszakaszba jutás szempontjából, az csak akkor lehet érdekes, ha győznek a Cowbells ellen, és akkor is leginkább azért, hogy a Hungarian Bowl közelebb kerülhessen.

Budapest Cowbells (0-1)

  • Eddigi mérkőzés: Enthroners (L 0-20)
  • Hátralévő mérkőzések: Wolves, Sharks

A Cowbells nagyon egyszerű helyzetbe került még a pályára kerülésük előtt: az első két meccs miatt ha a Sharks vagy a Wolves ellen nyernek, gyakorlatilag biztos a középszakasz. (Csak akkor lehet baj, ha létrejön a körbeverés). Ebből a szempontból a fehérváriak elleni vereség nem sokat számított, az legfeljebb a későbbiekben lehet majd tényező. A Wolves elleni győzelem biztos középszakaszt jelentene, két vereség (összesen 3) biztos utolsó helyet jelentene. Ha a Wolves ellen veszítenek, a Sharks ellen győznek, akkor pedig két eset lehetséges: ha a Wolves nyer az utolsó fordulóban, akkor megvan a 3. hely, ha nem, akkor jön a hármas holtverseny és a pontarány.

Összességében tehát ha a három maradék meccsen egyaránt hazai győzelem születik, akkor a Fehérvár 3 ponttal fog állni, a másik három csapat 1 ponttal, és köztük pontarány dönt. Így amíg a hátralévő meccseken nem látunk egy vendégsikert, addig minden egyes pontnak jelentősége lehet (akár a Wolves kihagyott mezőnygólja is számíthat az egyenletben).

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7016561890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása