a magyar amerikaifutball blogja

Hungarian Football

Hungarian Football

Szezon elválasztva...

Pacman blogja

2020. március 24. - hungarianfootball

A tavalyi szezontól kezdek mindent, úgy a legegyszerűbb. Egy szó mint száz, másodikak lettünk az ok lehetne millióféle (nem volt edző, nem megfelelő hozzáállás, nem odafigyelés...), de maradjunk annyiban az utolsó legfontosabb meccsen az ellenfél jobb volt nálunk...

13ae0c33b2c197bc7d94c5d6bd9b9054_1.png

A szezont követően egy kisebb szünet után a válogatott szezonra való felkészülés került előtérbe. A kihívás adott volt, úgy gondolom a 2-0-ás mutató magáért beszél, mindazonáltal van még előttünk két mérkőzés, amire még nagyobb hangsúlyt kell fektetni. De essen egy kis szó a belga meccsről. Számomra ez egy érdekes mérkőzésnek ígérkezett ugyanis saját csapattársaim ellen is játszottam, ráadásul a Shotguns hazai „stadion”jában. Korábban kérdezték itt kint, hogy mit jósolok a meccs kimenetelének. Természetesen magyar győzelmet jósoltam, kiemelve a védődalunkat. Aminek köszönhetően a védelem többi része is remekül teljesített... Az újoncok a sérültek helyére remekül illeszkedtek, azonnal észre is vetették magukat. Az offense-hez nem értek, ezért ahhoz nem is szólok hozzá :D

A meccs első fele egy iszonyat nagy sakkjátszma volt. Épphogy pontok kerültek a táblára. A második félidőre azonban olyan szintű mentális, lelki, és fizikai fölénnyel jöttünk ki, hogy a belgák konkrétan se köpni se nyelni nem tudtak. Az eredmény újra magáért beszél.

A belga szezon itt februárban kezdődik, szóval körülbelül a válogatott szezon után pihentem egy pár hetet és újra elkezdhettem a felkészülést a szezonra. A csapatunk enyhe vérfrissítésen esett át, ugyanis leigazolták a GFL-ből a belga válogatott Offense és Defense koordinátorát, valamint érkeztek új amerikai játékosok is a régi távozók mellé. Mielőtt félreértés esne, ők itt dolgozó katonák továbbra is, tehát nem hivatásosak.

A felkészülését sajnos beárnyékolja, még most is egy amolyan sérülés. A lényege, hogy egy bizonyos tartományban a hátam kötötté, immobilissá vált. Ennek következménye volt, hogy egy gerinckorrekción estem át egy röpke 2,5-3 hónap alatt. Ez a korrekció különböző gyakorlatokkal és orvosok segítségével műtét nélkül végrehajtható volt. Azonban még mindig tart. :D A sérülés miatt sajnos munkanélküli lettem, de hála a belga kormány kegyességének, amerikai importokat megszégyenítő életvitelt folytatok.

A csapatunk az első meccsét megnyerte 46-0 fölénnyel. A második meccsünket időjárási viszonyok miatt nem játszottuk le, az ellenfél pályája alkalmatlan volt (le se esett az eső)... Mi felajánlottuk a pályánkat, majd a következő nemet követően a buszunkat is, újra nemet kaptunk válasznak... Semmi baj volt már ilyen Magyarországon is, hogy Vis maiorra hivatkozva inkább kibújtak a meccs alól. A harmadik meccsünket sajnos már a korona vírus miatt fújtak le.

És akkor most essen szó a kinti helyzetről is. Elsősorban az első győzelem számomra a február végi AFWB tábor volt, ugyanis repülnöm kellet és már javában tombolt a vírus akkor... A Charleroi-i reptéren semmilyen ellenőrzés nem volt, még maszkok se, semmi. Furcsa volt látni, főleg, hogy tudatában voltam a helyzetnek. A tábor, a személyek, akik ott voltak iszonyat brutál volt. Megpróbáltam minél több kérdést feltenni az adott pozíción játszó játékosnak, hogy kihasználjam az alkalmat, ami még Amerikában is ritkán adatik meg játékosoknak. Helyezkedés, csípő- és kézhasználat, olvasás, mindenről esett szó, ami hirtelen eszembe jutott.

Szóval a vírushelyzet kint, lássuk csak:

  • kijárási tilalom van, annyira komolyan, hogy pénz bírságokat és börtön büntetéseket osztogatnak.
    Min. 400 euróról beszélünk, börtönnel meg 6 hónap. Szóval itt komolyan veszik a karantént, persze továbbra is vannak itt is okos személyek...
  • a házból max 2 fő mehet ki, rokonságban kell legalább állniuk. Ők is csak élelmiszerboltba vagy patikába. Nálunk ezt megoldottam, hogy csak én járok ki, a párom itthon marad addig. Ja meg persze kimehetsz kutyát sétáltatni :D
  • boltok nálunk nem szenvednek hiányt semmiben, a pultok tele vannak. A kenyereket leakciózták 30%-al. És egyéb alap élelmiszereket is. A boltokat két méteres távtartókkal megjelölték, biztonsági őröket állították a bejáratokhoz. Korlátozták a létszámokat ezekben a boltokban is, tehát max 5 fő lehet bent, illetve bizonyos termékek felvásárlási mennyiségét is korlátozták. Így itt nincsenek olyan marhák, akik 40 csomagot vesznek lisztből meg budipapírból.
  • a kormány még időben lépéseket tett, mint például hetekkel ezelőtt 232 millió eurót utalt az egészségügynek a vírus elleni kutatásokra. Valamint bejelentették, hogy a közel 800e munka nélkül maradt személynek azonnal fizetést utalnak ki kb. 1500 eurot, hogy a polgárok és az állam is fizetésképes maradjon. Illetve jönnek még egyéb kifizetések is, de mivel kb. óránként változik minden, így még én se tudok mindent 100%-ra.
  • jelenleg minden fel van függesztve április ötig.

Én személy szerint nagyon bírom a karantént, hasonlít a korábban folytatott életvitelemre. Egyedül ami nagyobb nehézségeket okoz az az edzés, de szerencsére vannak rá megoldásaim :)

Most jelenleg annyit tudok tenni mint mindenki más ülök a kufferomon és várok.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr315549220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása