a magyar amerikaifutball blogja

Hungarian Football

Hungarian Football

Szerzett és engedett pontok a franchise-ok történetében

Hungarian Football Statistics

2020. április 11. - hungarianfootball

Legutóbbi HFS-bejegyzésünkben a franchise-ok által játszott mérkőzéseket mutattuk be. A definíció most sem változik, ugyanúgy csak felnőtt magyar bajnoki mérkőzéseket nézünk, és ugyanúgy csoportosítjuk a csapatokat, klubokat "franchise"-zá, egyedül azt változtattuk meg, hogy most a szerzett és engedett pontokat számláltuk össze.

A legtöbb szerzett pont nem meglepő módon a Cowbells franchise birtokában van - a legtöbb mérkőzés messze hozzájuk fűződik, és ezeken, mint látható, rendesen termelt is a csapat, akár Rebels, akár Cowboys, akár Cowbells, akár első, akár második, akár harmadik csapattal vettek részt a sorozatokban. Az 5234 összes pont jó ideig behozhatatlannak tűnik (főleg, ha továbbra is 3 csapattal vesznek részt a bajnokságokban), a második Wolves ugyanis 3723 ponttal következik utánuk, majd a Gladiators 2407 és a Tigers 2326 ponttal következik.

Ha nem vonjuk össze a különböző csapatok teljesítményét, egy csapat kimagaslik a mezőnyből: A Budapest Wolves első számú csapata 2830 szerzett ponttal toronymagasan vezet. Utánuk a Nyíregyháza Tigers (2015) és a Dunaújváros Gorillaz (1916) jön, őket követi a Gladiators (1802), a Steelers (1758) és a Sharks (1747).

Engedett pontok tekintetében szintén a legtöbb meccset játszó Cowbells viszi a prímet 3789 ponttal, de jóval szerényebb az előnye, mint a szerzett pontoknál: a Gladiators 3371, a Wolves 2871 ponttal következik. Ezután jön négy csapat hasonló pontokkal, majd öt szorosan, hogy aztán egy több, mint 500 pontos szakadék jöjjön az engedett pontos rangsorában.

Összevonás nélkül a Gladiators 1999 ponttal vezet (bár ugye a Gladiators név alatt az évek során többféle egyesület is tevékenykedett), a Heroes az ezüstérmes 1899 ponttal, és a Sharks követi őket 1858 ponttal.

A farnchise-okat a fentiek alapján sorba is tettük aszerint, hogy a szerzett és engedett pontok aránya hogyan alakult. A legjobb pontarányt a Bratislava Monarchs érte el (74%), őket a Dunaújváros Gorillaz követi, akik kereken kétszer annyi pontot szereztek, mint amennyit engedtek, és utánuk következik a Budapest Hurricanes és a Szombathely Crushers egyaránt közel 64%-os pontaránnyal. A sor végén a Budapest Grizzlies és a Diósd Saints szerénykedik 1-1 szezonnyi győzelemmentes teljesítménnyel, előttük már több évnyi munkával jön a Troopers, a Wolverines, a Demons, a Wildfires, a Gringos, a Vipers, a Bats és a Goldenfox mind-mind 40% alatti pontaránnyal - melyek közül talán nem meglepő módon csupán egyetlen üzemelő csapatot találunk.

Külön csapatszinten a Titans 2 került az élre a 2009-es Divízió III-ban szerzett 163-54-es pontaránnyal (75%), majd a Monarchs (74%), a Cowbells (70%) és a Wolves (69%) következik a sorban.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr315605876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása