a magyar amerikaifutball blogja

Hungarian Football

Hungarian Football

"Playoff" picture – a HFL alapszakasz első köre után

2021. június 09. - hungarianfootball

A HFL alapszakaszának első köre (6 mérkőzés) lezárult, és búcsúzott a Budapest Cowbells. Így a visszavágó 3 mérkőzést jelent, mely után kiderül, hogy ki jut be a XV. Hungarian Bowl-ba.

playoffs_hfl3.png

Fehérvár Enthroners (2–0)

A HFL címvédőjének egyszerű a helyzete: a 8 lehetséges végeredményből 7 esetben is bejutnak a döntőbe, és a nyolcadik eset, a hármas holtverseny is csak akkor lehet végzetes, ha a két meccsen a +47-es pontkülönbséget leadják – ez a mercy rule miatt praktikusan azt jelenti, hogy 12 pontnál kisebb vereség is biztos Hungarian Bowl-részvételt jelent a Koronázóknak. Győzelem esetén nincs ennyi kérdés sem, a HFL alapszakaszának biztos győztese lenne az Enthroners.

Győr Sharks (1–1)

A Sharks helyzete kicsit komplexebb, de részben azért jól megfogható: két vereség (a Wolves ellen 7+ pontos) esetén biztosan elúszik a döntő a Divízió I tavalyi bajnokának. Ha nyernek a Wolves ellen, akkor pedig biztos a Hungarian Bowl. A most hétvégi meccs emiatt csupán annyit jelent a Cápáknak, hogy ha veszítenek most szombaton, akkor az utolsó meccsük a Wolves ellen kvázi wild card vagy elődöntő lenne, de ha nyernek, akkor még egy Farkasok elleni vereség sem jelentene feltétlen végzetes bajt, mert akkor a Fehérvár az utolsó fordulóban kisegítheti a győrieket.

Budapest Wolves (0–2)

A Wolves helyzete nagyjából a nem jó nem tragikus szállóigével írható le. A Sharks ellen mindenképp kell a győzelem, különben matematikai esély sem marad, és ha a győriek nyernek most hétvégén, akkor az Enthroners ellen is kell a győzelem, ráadásul ebben az esetben a két meccs alatt a pontkülönbséget is gatyába kellene rázni, mert a múlt heti 26 pontos zakó ebből a szempontból is borzasztó helyzetbe sodorta a fővárosi gárdát. Az ideális forgatókönyv a Wolves számára az lenne, ha a győriek most hétvégén kikapnának, és utána visszavágnának a 7 pontos vereségért, ekkor ugyanis az utolsó meccs eredményétől függetlenül elcsípnék a döntőbeli szereplés jogát. Ez azért sokkal könnyebbnek tűnik, mint két kötelező győzelem a 33 pontos különbséget is fél szemmel figyelve.

tabella_hfl_3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6216587444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása