a magyar amerikaifutball blogja

Hungarian Football

Hungarian Football

Divízió I - küzdelem a megmaradt egy rájátszáshelyért

2019. május 19. - hungarianfootball

A Divízió I-ben 3 rájátszás-helyet már kiosztottak, a keleti 2. hely viszont még igen nyitott. A Crushers-Titans meccs előtt azt írtuk, hogy mind a 4 maradék csapat odaérhet, most fény derül, hogy így van-e még mindig. Ráadásul az is bonyolítja (vagy épp egyszerűsíti) a számolást, hogy a Gladiators-Cowbells meccs elmaradt, nekik tehát 5, a Tigers és a Titans csapatának 6 meccsből fog állni a végelszámoláskor a mérlegük.

tabella_d1.png

Kezdjük a Tigers csapatával, mert ez egyszerű: 3-1-gyel állnak, ha akár Cowbells 2-t, akár a Titant-t megverik, övék a negyedik hely. Ha azonban mindkét meccsen kikapnak, biztos nem jutnak be a rájátszásba.

A Cowbells 2 utolsó mérkőzésére készül a Tigers ellen. Ha nem nyernek, nincs rájátszás, ez tiszta sor. Ha nyernek, akkor 3-2 lesz a mérlegük, és picit elbonyolódik a helyzet, melybe beleszólásuk már nem lesz. Erre térjünk vissza kicsit később.

A Titans is egyetlen meccset fog már csak játszani, így győzelem esetén is 3-3 lenne a mérlegük. Azonban a Cowbells 2 - Tigers mérkőzés győztese biztos, hogy legfeljebb 2 vereséggel, és így 50%-nál jobb mérleggel fog zárni, azaz a titánokat meg fogja előzni. Vagyis a szombati vereség véget vetett matematikailag is a Titans playoff-álmainak. Nekik annyiban osztottak csak lapot, hogy a Tigers elleni meccs végeredményétől függhet a végső rájátszás-résztvevő csapat kiléte.

A Gladiators jelenleg a Titans mögött áll a tabellán, ám még 2 meccsük is hátravan, így nekik még van némi matematikai sanszuk a rájátszásra. Az előbbiekből kiindulva a playoff csakis két győzelemmel és 3-2-es mérleggel lehet meg a gladiátoroknak. Mindezek mellett kell, hogy a Tigers kétszer kikapjon. Ebben az esetben az a faramuci helyzet áll elő, hogy a Gladiators és a Cowbells 2 egyaránt 3-2-vel fog állni, és a holtversenyben nincs egymás elleni mérlegük. Ilyenkor a pontkülönbség fogja eldönteni a csapatok közti sorrendet, melyben a Gladiators jelenleg -7-tel áll, és ezt a feltételezett győzelem esetén minimum 2-vel javítani fogják, a kolomposok viszont -23-mal állnak, szóval itt jó helyzetben van a Gladiators. Már "csak" a két saját győzelem és a két Tigers-vereség kell.

És akkor vissza a Cowbells-re: a fentiek alapján nekik győzni kell a Tigers ellen, kell a Tigers másik veresége. És kell egy Gladiators-vereség is, amit esetleg kiválthatnak, ha a Tigers ellen egy jó 25-30 ponttal nyernek, mert akkor két kis különbségű Gladiators-győzelem is elegendő lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7214835174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása