a magyar amerikaifutball blogja

Hungarian Football

Hungarian Football

HFL és Divízió I playoff szcenáriók - 2019.05.18.

2019. május 18. - hungarianfootball

A mai Enthroners-győzelemmel tisztult a kép a HFL playoff lehetséges kimeneteleinek tekintetében. Ugyan még mindig rengeteg kimenetel lehetséges, szám szerint 32, plusz a körbeveréseknél a pontarányok. És éppen emiatt érdemes most elkezdeni számolni kicsit.

Ha a Wolves holnap nyer a Cowbells ellen, akkor egyszerű a matek: a Wolves alapszakasz-győztes, az Enthroners-Cowbells meccs győztese a 2. kiemelt, a vesztes a 3. kiemelt minden továbbitól eltekintve. Ez tiszta eset.

Ha azonban a Cowbells nyer holnap, az igzalmak elkezdenek fokozódni: ez esetben elképzelhetővé válik (utolsó fordulóban egy Wolves és egy Enthroners siker esetében) a minitabella: mindhárom csapat 1-1 vereséget szerez, egymást körbeverve. És innen indul az izgalom. Eddig ugye a háromból 1 meccset játszottak le, ott a Wolves 24 ponttal verte a Fehérvárt. Ergo a Wolves számára egy 24 pontnál nagyobb vereség azt jelentené, hogy biztos nem nyerik az alapszakaszt, annál kisebb vereséggel viszont a Capitals elleni sikerrel számolva a hazai pálya biztossá válna. Szóval holnap azt sem árt figyelni, hogy a 24 pontos távolsághoz képest hogy állnak a csapatok.

Másik hármas holtverseny is kialakulhat: a Capitals, a Steeers és a Sharks között lehet ez, és itt is holnap alakul sokat a matek: ha a Sharks nyer, és a Steelers az utolsó fordulóban legyőzi a győrieket, akkor lehet minitabella köztük - és ez az egyetlen forgatókönyv, amiben a Steelers hazai wild cardot játszhat. Itt pedig a Capitals 27 pontos sikere a zsinórmérték a Steelers-szel szemben.

De itt is egyszerűsítené a képet a fordított eset: ha a Capitals nyer, akkor a kijevieknek megvan a "hazai pálya", és a Steelers-Sharks meccs dönt az 5-6. helyekről.

Ha tehát holnap a Wolves és a Capitals nyer, akkor az 1. és a 4. kiemelés is el fog kelni, és az utolsó fordulóban ők úgy játszhatnak egymással, hogy várhatóan az elődöntőben is összekerülhetnek, a másik két meccs pedig ki-ki meccs lenne a 2. illetve az 5. kiemelésért. Ha azonban lesz hazai győzelem, akkor a győztes ágán beindul a bonyolult matek (olyannyira, hogy egy Cowbells-Capitals páros győzelem esetén még az is a kalapban lesz, hogy a Capitals 3. a Wolves 4. lesz, vagy az is, hogy egy Wolves-Enthroners-Capitals hármas holtverseny alakul ki).

Mindeközben a Divízió I-ben nyugaton a Crushers biztos első a mai meccstől függetlenül, a Gorillaz biztos második, keleten a Heroes biztos első, és biztos így a Heroes-Gorillaz elődöntő. A negyedik helyre viszont mind a 4 keleti csapat odaérhet még.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7214833868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása